Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας 2021

Η 8η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας και είναι αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης αλλά και των υπευθύνων λήψης αποφάσεων σχετικά με τη θαλασσαιμία, ενώ παράλληλα στηρίζει την επικοινωνία μεταξύ των μελών της παγκόσμιας θαλασσαιμικής κοινότητας και την προώθηση αλλαγών με στόχο τη βελτίωση της ζωής και της ευημερίας των ασθενών.

Το φετινό θέμα

Αντιμετώπιση των ανισοτήτων υγείας στην παγκόσμια κοινότητα θαλασσαιμίας

Αν υπάρχει η κατάλληλη στιγμή για να εστιάσουμε την προσοχή μας στη θαλασσαιμία και στις διευρυνόμενες ανισότητες υγείας που πλήττουν τα άτομα με θαλασσαιμία, η στιγμή αυτή είναι τώρα!

 

 

Γνωρίζατε ότι;

Στις περισσότερες χώρες όπου υπάρχει θαλασσαιμία, οι ασθενείς με μείζονα β-θαλασσαιμία δεν φτάνουν ή δεν ξεπερνούν την ηλικία των 20 ετών.

Περισσότερα δεδομένα και βασικά στατιστικά στοιχεία για τη θαλασσαιμία

Το επίσημο βίντεο για την Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας 2021 (#ITD2021)

Ενωμένοι απέναντι στις ανισότητες υγείας που πλήττουν την παγκόσμια κοινότητα των ασθενών με θαλασσαιμία, Ήρωες της Θαλασσαιμίας από πολλές διαφορετικές χώρες στέλνουν το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Θαλασσαιμίας (#ITD2021), σε αυτό το βίντεο που φτιάχτηκε για να διαδώσει το πνεύμα της αλληλεγγύης και να αποτελέσει αφορμή για δράση.

Global Thalassaemia Review (Παγκόσμια Ανασκόπηση Θαλασσαιμίας) της ΔΟΘ: Επίσημη πρεμιέρα

Η Παγκόσμια Ανασκόπηση Θαλασσαιμίας 2021 [Global Thalassaemia Review 2021 (GTR)] αποτελεί ίσως το πιο περιεκτικό έργο της τελευταίας δεκαετίας για τη θαλασσαιμία.

Ο αναγνώστης θα έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει το αληθινό πρόσωπο της θαλασσαιμίας μέσα από σχεδόν 500 σελίδες που καταδεικνύουν το τεράστιο φορτίο της νόσου που σηκώνουν στους ώμους τους χιλιάδες ασθενείς με θαλασσαιμία και οι οικογένειές τους, στον αγώνα τους να αποκτήσουν πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που θα τους επιτρέψουν να επιβιώσουν!

Κάθε χρόνο, η φωνή των ανθρώπων με θαλασσαιμία και όσων εργάζονται και ζουν μαζί τους γίνεται πιο δυνατή.

Στις 8 Μαΐου, ελάτε να ενώσουμε τις φωνές μας και να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων υγείας και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων της παγκόσμιας κοινότητας των ασθενών με θαλασσαιμία.

Με την υποστήριξη των

Back to top button