Συνέδρια

Το κυριότερο στοιχείο του διεθνώς αναγνωρισμένου εκπαιδευτικού προγράμματος της ΔΟΘ είναι η διοργάνωση εκπαιδευτικών εκδηλώσεων (συνεδρίων, σεμιναρίων και εργαστηρίων) που διεξάγονται σε τοπικό, εθνικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο. Οι καθιερωμένες διεθνείς εκδηλώσεις της ΔΟΘ είναι το διετές Διεθνές συνέδριο για τη θαλασσαιμία και άλλες αιμοσφαιρινοπάθειες, καθώς και το Πανευρωπαϊκό, το Πανασιατικό και το Πανμεσανατολικό περιφερειακό συνέδριο.

Αυτές οι εκδηλώσεις αποσκοπούν στην κάλυψη των αναγκών των ασθενών, των γονέων, των επαγγελματιών υγείας και του ευρύτερου κοινού στον τομέα της θαλασσαιμίας και άλλων αιμοσφαιρινοπαθειών. Ήδη περισσότεροι από 30.000 συμμετέχοντες (ασθενείς, γονείς, επαγγελματίες υγείας κ.ά.) από περισσότερες από 100 χώρες έχουν παρακολουθήσει τις εκπαιδευτικές εκδηλώσεις. Ο ιστότοπος δέχεται επισκέψεις από χιλιάδες ενδιαφερόμενους, όπως εθνικές ενώσεις για τη θαλασσαιμία, ιατρικά κέντρα και νοσοκομεία, μεμονωμένους γιατρούς, ασθενείς και γονείς, κυβερνητικούς φορείς και εθνικές υγειονομικές αρχές, διεθνείς και εθνικούς αιματολογικούς και παιδιατρικούς επαγγελματικούς συλλόγους, φαρμακευτικές και άλλες εταιρείες, διεθνείς συνεργαζόμενους οργανισμούς της ΔΟΘ, φίλους και υποστηρικτές.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ; ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ;

Έχουν αυτοί οι τύποι συνεδρίων αντίκτυπο στους ιατρούς και κατ’ επέκταση στους ασθενείς; Αποκομίζουν όφελος οι ασθενείς από αυτού του τύπου τα συνέδρια;

Σε πρόσφατο άρθρο της στο American Journal of Hematology, η Μαρία Χατζηδημητρίου, αναπληρωματικό μέλος της ΔΟΘ, γράφει πώς έμαθε για πρώτη φορά για τη θαλασσαιμία, πώς αλληλεπίδρασε και ανέπτυξε σχέσεις με άλλους ασθενείς και γιατρούς και πώς έμαθε για τα νέα φάρμακα για τη θαλασσαιμία στο Πρώτο Διεθνές Συνέδριο της ΔΟΘ στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης.

Με τα λόγια της Μαρίας: «Στα είκοσί μου ξεκίνησα να διαβάζω ερευνητικές εργασίες και παρακολούθησα το πρώτο μου διεθνές συνέδριο στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης, το οποίο διοργανώθηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας που εδρεύει στην Κύπρο.

Η γνωριμία μου με ασθενείς και γιατρούς από ολόκληρο τον κόσμο μού άλλαξε τη ζωή. Τα διεθνή συνέδρια έδωσαν στους ασθενείς την σπάνια ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν και να αναπτύξουν σχέσεις με γιατρούς – με ένα διαφορετικό είδος γιατρών. Σε αυτήν τη συνάντηση άκουσα για πρώτη φορά για ένα νέο φάρμακο, τη δεφεριπρόνη. Γνώρισα για πρώτη φορά μια θαλασσαιμική γυναίκα που είχε κάνει παιδί. Συνάντησα για πρώτη φορά θαλασσαιμικούς με θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης που αγαπούσαν αυτό που έκαναν. Αποφάσισα να καταφέρω κι εγώ όλα αυτά τα πράγματα για τον εαυτό μου».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο:

Thalassaemia: Yesterday, Today, Tomorrow

TIF Conferences & Workshops

Back to top button